FAQ

Her på siden finder du svar på en række generelle spørgsmål, som vi løbende samler ind fra folk der skriver og ringer til os med gode spørgsmål 🙂

Du er meget velkommen til at skrive til os hvis du ikke finder svar herunder på dit spørgsmål.

 

Hvorfor vælge Spil Smart portalen?

Det har spørgsmål har vi så meget svar til at vi har lavet en hel side kun til det 🙂

Læs om hvorfor vi synes du skal vælge os her 

 

Hvad har jeg adgang til med en Årslicens?

Du har adgang til alt materiale til enten mellemtrinnet og/eller 7.-8. klasse valgfag, afhængigt af hvad hvilken licens I køber, både det som var online da du købte adgang og det som kommer løbende op, i øvrigt i tæt samarbejde med brugerne af Spil Smart portalen. Læs mere under årslicens

 

Hvilken årslicens(melllemtrinnet) skal jeg købe hvis der er forskellige antal spor i mellemtrinnet?

Hvis I har 2 klassetrin med 3 spor og 1 klassetrin med 4 spor, skal du vælge 3 spors årslicens, hvis det er omvendt således I har 2 klassetrin med 4 spor og et med 3 spor, skal du vælge 4 spors årslicens.

 

Hvordan med eksamineringsmateriale til valgfagslicensen – kommer der noget her?

Vi holder skarpt øje med kravene til eksamineringen og så snart der er noget helt konkret på bordet vil vi se på hvad vi kan gøre på den front også.

 

Er materialerne til både valgfag og mellemtrinnet fuldt dækkende ift. fællesmålene?

Ja, de er fuldt dækkende. Men, vi har med vilje ikke lavet årsplaner og årshjul som andre forlag gør i. Vi synes ikke det er vores opgave og stoler helt på at du selv kan stå for den del 🙂 – men derimod hellere skabe materiale som du som underviser kan vælge imellem og tage ind i din undervisning i den grad du ønsker.


Hvornår får jeg adgang efter mit køb af årslicens?

Efter køb vil du modtage en ordrebekræftelse. Så snart vi har set din ordre igennem og tjekket at alt er som det skal være, sender vi dig en faktura og giver dig adgang til alt materialet.

Der går typisk 2 hverdage før du har adgang.

Køber du årslicens i et indeværende skoleår inden marts måned, gælder det kun i dette skoleår, med mindre andet er angivet på hjemmesiden fx i forbindelse med særlige kampagner.

Køber du efter marts i et indeværende skoleår, vil du få adgang i resten af skoleåret, samt det næste skoleår, med mindre andet er angivet på hjemmesiden fx i forbindelse med særlige kampagner.

 

Hvor mange login’s kan vi få med årslicensen?

Vi kan oprette login’s til det antal musiklærere I er på skolen, samt et elev login til hvis eleverne skal tilgå materialet på skolens iPads.
Mangler du login’s må du endelig skrive til os på info ((@)) spil-smart.dk, så sørger vi for at sende dig det antal login’s du skal bruge.

 

Hvor sikkert er jeres login system og hvad med elevlogin?

Vi har et professionelt firma til at stå for vores IT sikkerhed på vores portalplatform. De sørger konstant for at opdatere vores platform således der er lukket så godt af som det nu er muligt ift. hackere og sikkerhedsbrud. Vi lever selvfølgelig også op til de gældende GDPR regler, dette kan du læse om under handelsbetingelser.

Når en skole får adgang til vores portals indhold får den bruger der bestiller, automatisk en konto hvor en ny adgangskode kan generes, vi opfordrer til at bruge systemets forslag til koder da de er topsikre.

Vi kan generere flere bruger adgange på samme vis til flere undervisere, også til elever. Et elevlogin til deling kan generes med eller uden email adresse og med valgfrit brugernavn hvis dette ønskes. Email adressen SKAL ALTID være skolens email adresse, ikke elevers egne email adresser. På den måde sikrer vi at elever ikke modtager nyheder eller systembeskeder.
Kontakt os for at få flere logins

Må jeg printe og kopiere arrangementerne til undervisningen?

Alt Spil Smart materiale, både fysisk og digitalt må kun printes og kopieres på skoler, institutioner eller virksomheder, der er dækket af kopieringsaftalen med Copydan Tekst & Node og kun inden for kopieringsaftalens rammer. Du skal huske at indberette din kopiering til Copydan, såfremt I er indberetningsskole.

Hvis I er indberetningsskole, så HUSK også at I skal indberette digital kopiering fuldstændig ligesom fysiske kopier og print. Det kan fx være når/hvis en hel klasse ser et arrangement på smartboardet. 

Du må ALDRIG kopiere vores materialer over til fx en billedfil eller en Pdf fil, og da slet ikke dele den med andre.

Det er lovpligtigt at indberette kopier hvis skolen/institutionen er udvalgt af Copydan til indberetning, jf. de gældende regler. I tilfælde af at vores materialer ikke bliver indberettet som det foreskrives, vil dette blive anmeldt til myndighederne og vi vil terminere adgangen til vores materialer omgående.

Du kan læse mere om reglerne for kopiering her

Læs om regler digital kopiering her

 

Problemer med at logge in?

Hvis du har problemer med at logge in, skyldes det meget sjældent noget på vores hjemmeside, den er altid opdateret til de nyeste browsere og enheder samt styresystemer. Det skyldes næsten altid noget andet.

  1. Det første du bedes tjekke er om din skole har fået oprettet en bruger til din email. I fald det ikke er sket, bedes du sende os en email på info (@) spil-smart.dk.
  2. Ved du derimod at din email er oprettet til en bruger, så har du modtaget en email med instruktion i at logge in – tjek evt. dit spam filter – kan du stadig ikke finde den email, er det nemmeste at du genererer et nyt password, altså nulstiller og selv vælger et nyt password.
    Du laver et nyt password her
  3. I nogle tilfælde kan det også skyldes nogle lokale restriktioner på dit netværk, hvis du har mistanke om det, er det altid lettest at tage fat i din IT ansvarlige da vi intet kan gøre hvis det er tilfældet.

 

Hvorfor kan jeg ikke købe enkelt downloads og/eller bøger?

Sådan startede vi egentlig også ud, men for at følge med hele forlagsbranchen, og den digitalisering af skoleområdet der er og har været i gang længe, så vi en række fordele i at vælge bøger og enkelt downloads fra og satse på en portal med adgang til at streame alt materialet.

De fleste skoler og lærere i dag er helt vant til at have en portallicens til de forskellige fagområder, vores musiklærer-kunder derude har også efterspurgt det længe og derfor ser vi heller ingen grund til at holde fast i den “gamle” model og vi kan ikke gøre begge dele.

Oveni får vi samtidig muligheden for at udvide med en række nye musikfagsforløb med den særlige “Spil Smartske” tilgang til materialer. Det er en udvikling og udvidelse af vores udgivelses univers, vi længe har haft i støbeskeen, og med denne udvidelse af Spil Smart Portalen blev der en åbning til at forfølge den vision og lancere en helt ny portal der dækker hele musikfaget i grundskolen.

Og, så har vi de sidste par år, ligesom mange andre forlag, oplevet en markant nedgang i Copydan indtægt fra de materialer vi har solgt hidtil, både som download og som bøger. Og da vi fx benytter nye hits til arrangementer som er rigtigt dyre i royalties til forlag og komponister, er det desværre ikke en gangbar forretningsmodel at sælge et download til 38 dkk eller en enkelt bog hvor begge vil blive kopieret igen og igen og som vi får meget lidt Copydanvederlag fra. Før i tiden kunne dette godt lade sig gøre da kompensationen fra Copydan var ok, men som sagt er den mere eller mindre forsvundet.

Vi forstår selvfølgelig at det kan være uhensigtsmæssigt for nogle brugere derude, som må vælge Spil Smart fra af økonomiske årsager og det beklager vi selvfølgelig.  Men vi må og skal følge med udviklingen og behovet derude, ellers overlever vi ikke som et lille uafhængigt forlag.

Spil Smart Portal årslicensen er til orientering pt. den billigste af alle portal licenser til musikfaget på det danske marked.

 

Hvad er hovedessenserne i Spil Smart sammenspil og sang arrangementer?

  • At inspirere både elever og lærere til at spille nutidig musik og derigennem motivere eleverne til at opdage musikkens mange glæder  gennem sammenspil i grundskolen.
  • Alle sangene i bogen er arrangeret, noteret og beskrevet ud fra samme skabelon og fremgangsmåde til indstuderingen. Trommerytmen er endda nøjagtig ens gennem alle sangene.
    Det betyder, at eleverne efter at have spillet bare ét Spil Smart-arrangement, genkender processen, figurerne og rytmen, hvilket giver tryghed og overblik og gør, at indstuderingen går hurtigere allerede ved anden sang.
  • Vi har gjort det forberedende og tidskrævende arbejde der ligger i at finde de populære sange som børnene kender rigtig godt, testet dem af i klasserummet, færdigarrangeret dem og tilpasset dem til mellemtrinnet, samt lavet udvidet arrangementer oveni grundarrangementet.

Hvor kan jeg se eksempler på materialerne?

Du kan se et begrænset eksempel på via knappen “Eksempel”

Bemærk: da Spil Smart arrangementerne er simpelt og skarpt bygget op, kan vi desværre ikke vise eksempler af HELE arrangementet, men kun et uddrag hvor vi fx skjuler nogle af akkorderne. Ellers giver vi vores store arbejde med at udvælge og arrangere sangene så de passer til mellemtrin niveau, væk gratis.

 

Hvilket niveau er materialerne på?

Alle arrangementerne går fra nybegynder op til øvet for elever i mellemtrinnet og 7.-8. klasse.
Der er grundarrangement for begynderne og udvidet arrangement for de som er let øvet og op.

Musikfagsmaterialerne er også til både mellemtrinnet og 7.-8. klasse, afhængigt af hvilke licens i har købt og du kan på hver enkelt produktside for det enkelte forløb se både niveau, anslået lektionstid og forberedelsestid.

 

Hvilke instrumenter indgår i sammenspilsarrangementerne?

Sang, klaver, guitar, bas, trommer og percussion samt andre relevante instrumenter.